Schönbrunn Wien: slottskonsert

Det blir en afton fylld av klassisk musik i orangeriet på Schönbrunn slott i Wien. Njut av ett gediget konsertprogram av Wolfgang Amadeus Mozart och Johann Strauss.

Höjdpunkter

- Njut av klassisk musik, konsert på Schönbrunn i Wien
- Lyssna till musik av Mozart & Strauss
- Beundra det vackra palatset

Vad kan jag förvänta mig?

Res tillbaka i tiden på Schönbrunn slott
Det finns inget bättre sätt att tillbringa en österrikisk kväll än att njuta av en klassisk konsert i det historiska Orangeriet på Schönbrunn Slott. Orangeriet är hem för två kända orkestrar som framför Mozart och Strauss mest magnifika verk (Schönbrunn Palace Orchestra Vienna spelar från april till oktober och över julen; Schönbrunn Palace Ensemble Vienna spelar från januari till mars och från november till 23 december).

Den första delen av konserten innehåller utvalda överturer, arior och duetter av Wolfgang Amadeus Mozart, såsom "Figaros Bröllop", "Trollflöjten" och "Don Giovanni." Efter pausen framförs de mest minnesvärda operettariorna, valser och polkor av Johann Strauss (med rätt smeknamn "The King of the Waltz"). Exempelvis “Die Fledermaus”, “Der Zigeunerbaron”, “Donauwalzer” och "Radetzky March."

Två operasångare, en sopran, en baryton och ibland även ett fängslande par balettdansare i historiska kläder uppträder under kvällen.

Hur fungerar det?

Omedelbart efter att din beställning är klar får du din e-biljett via e-post. Skriv ut din e-biljett och ta med den till orangeriet, där du byter den mot din konsertbiljett.

När kan jag byta in mina e-biljetter?
Du kan byta in dina e-biljetter från kl. 09.00 på morgonen, men bara samma dag som din bokade konsert.

Vilka biljettkategorier kan jag välja mellan?
Du kan välja mellan fyra biljettkategorier: VIP, A, B och C, som avser främre, mellersta och bakre sektionerna av auditoriet. Se en översikt över Orangeriet här.

Hur länge pågår konserten?
Konserten varar 1,5-2 timmar, inklusive en paus, och avslutas cirka kl. 22.15.

Vilken tid öppnar dörrarna?
Dörrarna öppnar kl. 20.00

Viktig information

- Efter konsertens slut finns taxibilar i direkt anslutning utanför slottet. Tunnelbanan går fram till midnatt med 5-8 minuters intervaller.
- * På utvalda dagar kan konserten äga rum i The Great Gallery eller i The White Gold Room inne i Schönbrunn Slott, eller i en annan konsertsal i Wien. I den mån vi har möjlighet, försöker vi informera er om en eventuell ändring av konsertsal blir aktuell.

Öppettider

Dagligen kl 20.30

Boka
Från 593 kr

fre, 31 maj 2024

Bästsäljare

Direktbekräftelse

Skriv ut e-biljett

Varaktighet: 1 timmar 45 minuter

Vad ingår i priset?

- Biljetter till en klassisk konsert på Schönbrunn Slott *
- VIP-biljettgäster får ett glas gratis mousserande vin i baren under pausen

Vägbeskrivning

Schönbrunn Wien: slottskonsert

Adress
Schönbrunner Schloßstraße 47, 1130 Wien

×